Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Open Dag in Voedselbos Leusden

24 augustus 2024 - 13:00 - 16:00

Op zaterdag 24 augustus wordt voor het eerst de Open Voedselbossen Dag georganiseerd! Op deze dag openen 9 voedselbossen in de hele provincie Utrecht hun deuren voor bezoekers.

Tussen 13:00 – 16:00 is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in Voedselbos Leusden. Neem een kijkje in deze bijzondere groene oase en leer meer over wat een voedselbos precies is. Om 14:00 starten we met een uitgebreide rondleiding, waarbij we op tour gaan, door dwars door het voedselbos. We staan stil bij de principes van het voedselbos en kijken hoe die tot uiting komen in de verschillende combinaties van eetbare planten. Naast kijken en luisteren gaan we vooral ook PROEVEN van al het lekkers dat het voedselbos te bieden heeft! De rondleiding is gratis – donaties worden op prijs gesteld.

Locatie: Vlinderpad 1, 3831 JB, Leusden
Aanmelden via: Niet nodig! Kom gewoon lekker langs!
Website: cmlleusden.nl/voedselbos

Info over Voedselbos Leusden
Voedselbos Leusden is in 2020 aangeplant en beslaat een oppervlakte van 1,4 hectare, verdeeld over twee percelen. Het voedselbos is verdeeld in verschillende segmenten, waarin verschillende combinaties van eetbare meerjarige gewassen geplant zijn: noten en vruchten bomen en struiken, maar ook bijzondere gewassen zoals Sechuanpeper, Kaki en Moerbei. Kom kijken, kom luisteren, en vooral: kom proeven! 

Overige voedselbossen om te bezoeken
Bezoekers zijn welkom bij Voedselbos Amersfoort (Amersfoort), ’t Boswijtje (Austerlitz), Natuurplaats Binnenbos (Driebergen-Rijsenburg), Voedselbos SchaikseWeelde (Leerdam), Voedselbos Rhenen – Elst (Rhenen – Elst), Voedselbos de Geeren (Schoonrewoerd), Het LEKkere Bos (Tienhoven aan de Lek) en Wijkse Voedselbos (Wijk bij Duurstede). De Natuur en Milieufederatie Utrecht coördineert de dag. Op hun website vind je meer informatie.

Gegevens

Datum:
24 augustus 2024
Tijd:
13:00 - 16:00
Evenement Categorie:
Site:
https://www.nmu.nl/project/open-voedselbossen-dag-2024/

Locatie

Voedselbos Leusden
Vlinderpad 1
Leusden,
+ Google Maps